Recept 1 - Salade eend op karkas met stoofpeer en rode kool
Werkwijze
- Schil de stoofpeer en doe deze in een pan met rode wijn, suiker en de specerijen naar smaak
- Gaar de stoofpeer net onder het kookpunt tot de gewenste garing, 2 à 3 uur
- Kook de aardappel gaar
- Doe in een ruime pan een beetje olie en bak de eend rondom bruin aan
- Voeg de roomboter toe en kleur dit bruin (beurre noisette)
- Schep nu met een lepel de roomboter over de eend zodat de smaak er over komt
- Zet de eend op een ovenschaal en gaar het 10 minuten op 180 graden
- Ondertussen doe je de rode kool in een pan met water en stoof de kool gaar
- Voeg de specerijen toe naar smaak
- Snijd de filet van de eend af en verwarm deze nog even in de oven
- Snijd nu dunne gelijke plakken van de eenden borst voor op de salade
- Neem wat gemengde salade en doe dit in een salade bord
- Doe hier de gekookte aardappel op in blokjes
- Schep de rode kool er op
- Leg de stoofpeer er bij
- Eend on top en eet smakelijk Tip: eventueel een mooie dressing of lak erbij maakt het af
Tip: eventueel een mooie dressing of lak erbij maakt het af
Boodschappen
Salade eend op karkas met stoofpeer en rode kool
- 1 hele wilde eend
- Roomboter
- 2 stoofperen Gieser wildeman
- Rode wijn
- Bruine basterdsuiker
- Aardappel
- 200 g gesneden rode kool
- Kaneel
- Jeneverbes
- Kruidnagel
- Laurier blad
- Zout
- Peper
- Gemengde salade