Recept 4 - Gebakken diamanthaas met gekookte aardappelpuree, pompoen, koolraap en rode wijn jus
Werkwijze
- Pureer de aardappelen
- Blancheer de pompoen en de koolraap
- Bak de diamanthaas in olie rondom bruin en voeg roomboter toe
- Schep met een lepel de roomboter over de haas zodat het verder mooi bruin kleurt
- Gaar de haas af in de oven op 180 graden tot medium rare zo’n 5 min
- Blus het bakvocht af met rode wijn en zeef dit
- Voeg jus de veau toe en meng het door
- Neem nu een serveerring en doe hier 1 plak pompoen in
- Schep er puree op en leg de 2e pompoen er op
- Leg de koolraap daar bovenop
- Snijd de haas in gelijke stukken
- Maak het af met de jus
Boodschappen
- 180 g diamanthaas
- 2 gekookte aardappelen
- 2 ronde stukken Pompoen
- 2 plakken koolraap
- Rode wijn
- Roomboter