Projectresultaten en publicaties
Tijdelijk gras als extra rustgewas in een gemengde gewasrotatie werkt positief op de maatschappelijke doelen biodiversiteit, klimaat, waterkwaliteit, waterkwantiteit en economie.
Duurzaamheidsprogramma’s en overheidsbeleid oefenen invloed uit op gewaskeuze en gewasrotaties. Dit heeft echter niet altijd het gewenste effect doordat verschillende niveaus op dat moment door elkaar lopen.
Voorwaarden voor duurzame samenwerking tussen akkerbouw en veehouderij, gebundeld voor gewasrotatie, manier van werken en financiële vergoeding.
Onderdeel van Samen boeren voor Drentse Bodem is een veldproef waarbij gekeken wordt naar scheurdatum en risico op uitspoeling. De hypothese is dat bij vroeger scheuren, geen glyfosaat nodig is. Een uitlegfilm over de veldproef!
Projectbeschrijving IBP-SAV
Duurzame Melkveehouderij Drenthe, een provinciaal project waarbij melkveehouders worden beloond voor duurzame resultaten, bracht dit overzicht uit. Tien tips voor duurzaam samenwerken met input vanuit de voorloper van 'Samen Boeren voor Drentse Bodem'.
De werking en de voordelen van de Drentse samenwerking in één oogopslag in beeld? Deze infographic laat het zien!
De Drentse samenwerking duidelijk uitgelegd in een heldere animatiefilm.